Mad, måden den laves og måltidet​

​Mad er en vigtig del af livet, af dansk kultur og har stor betydning for den enkeltes trivsel.

Men mad er mere end blot det, vi spiser.

Derfor har vi to ambitiøse økonomaer, der laver aftensmåltiderne til Camillehusenes børn & unge.

Maden tilberedes i produktionskøkkenet på vores søsterorganisation Lundø, kun 200 meter væk.

I hverdagen, lige inden spisetid, går en pædagog, fra hvert hus, 7, 9, 13 ned til Lundø og henter maden. Oftest er det ifølge med et af de hjælpsomme børn & unge fra huset, der med trækvogne henter de store varmekasser med den duftende mad.

Om fredagen hentes også den forberedte mad, som I weekenderne bliver tilberedt og serveret i Camillehusenes huskøkkener.

Uanset funktionsnedsættelse er der mange børn & unge, der har lyst til at være i køkkenet. Nogle hjælper måske med at røre rundt i gryder, mens andre kan hjælpe med borddækningen og andre nyder sanseindtrykkene og stemningen.

VORES KØKKEN OG MADEN

I køkkenet kreeres maden så sult stilles, samtidig med at børn og unge gives en helhedsmæssig sanseoplevelse. Måltiderne sammensættes så krydderier stimulerer smagssansen og der lægges vægt på at servere maden på en indbydende måde, så synssansen hjælper madlysten på vej.

Det er altid frisk hjemmelavet mad, der passer til årstiden. Råvarerne er gerne danske, økologiske og med tanke på klimavenlighed.

​De 6 kostråd

  • Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
  • Spis frugt og mange grøntsager
  • Spis mere fisk
  • Vælg fuldkorn, magert kød, magert kødpålæg og magre mejeriprodukter

De to økonomaer tager udgangspunkt i sundhedsstyrelsens 6 kostråd og har fokus på at

tilbyde energirig mad, til den enkeltes behov.

Der tages derfor højde for børn og unge, der har udfordringer med konsistens og smag. Hvis man har nedsat eller øget appetitregulering og deraf spiser enten for meget eller for lidt.

Ved at være fantasifulde i brug af forskellige råvarer, hjælper vores økonomaer til at motivere til mere varieret kost.​

Måltidet

Det vigtigste er at alle Camillehusenes børn og unge spiser på deres egne præmisser og stadig indtager det mad, de har behov for.

Køkkenets solide arbejde med at tilberede alsidig, inspirerende og lækker mad understøttes af medarbejderne. Fordi pædagogerne skaber hyggelige stunder og rammesætter måltiderne med ro og god stemning.

Måltiderne har en samlende varme og derfor er de børn & unge, der ernæres via sonde også med som en del af fællesskabet.​

Kontakt Camillehusene

CVR: 19438414

Camillehusene

Bank Mikkelsens Vej 13

2820 Gentofte

Klik her for rutevejledning

Kontakt os

Telefon: 39 98 44 00

Telefontid: 8-16 (hverdage)

E-mail: camillehusene@gentofte.dk

Camillehusene 7​

Camillehusene 9

Camillehusene 13​