Hverdagen i botilbuddet Camillehusene

Camillehusene er inddelt i tre mindre boenheder, hus 7, hus 9, hus 13 . I løbet af eftermiddagen begynder her at emme af liv, når børn & unge kommer fra skole eller anden dagsbeskæftigelse.

Eftermiddagen

Barnet bliver taget imod ved bussen, af den voksne det skal være sammen med. Vi starter med at pakke ud på værelset og se i kontaktbogen, hvordan dagen har været. Vi ser også om der er særlige beskeder fra forældre eller skolen.

Om eftermiddagen samles vi, og børnene tilbydes frugt og lidt snacks. Det har ofte været en lang dag i skole/dagtilbud, så det er rart lige at komme ned i gear sammen.

Derefter er der plads til sociale aktiviteter.

Vi fordeler os gerne med forskellige mindre grupper, efter hvad man ønsker at lave. Det er med til at skabe ro og gøre det overskueligt for børnene. 

Vi spiller spil, er kreative med tegning og perler og somme tider har vi musikaktiviteter med guitar, rasleæg og trommer. Der er også mulighed for at se TV.

Har barnet mere behov for at slappe lidt af, er der plads til det både i fællesrummet eller på eget værelse. Så er man i selskab med den voksne, der støtter til finde ro og genvinde energi.​

Måltidet

Omkring kl 17 spiser vi aftensmad. Camillehusene er et socialpædagogisk opholdssted, hvor rammen omkring måltidet, er noget vi går i.

Det er fordi måltidet er med til at sætte struktur på dagen og fungerer som et samlingspunkt, hvor fællesskab er centrum.

Det giver gode muligheder for at øve, indgå og vedligeholde sociale færdigheder – og så er det rigtig hyggeligt.

Aftentid

Inden puttetid tilbydes børnene igen forskellige aktiviteter, som de nyder individuelt eller i fællesskab. Nogle børn er med til at smøre madpakker til den kommende dag.

På botilbuddet varierer sengetid efter alder og den enkeltes behov for rutiner. Fælles er at medarbejderne tilpasser aftenstunden til det enkelte barn. Tandbørstning, skift til nattøj mv sker ud fra barnets ressourcer og vaner.

Nogle børn kan lide at få læst godnathistorie og andre har brug for, der sidder en voksen ved siden af indtil de falder i søvn.

Natten

I Camillehusene, har vi vågne nattevagter, der både tilser børnene på faste tidspunkter og responderer, hvis barnet kalder.

Morgen i Børnegruppen

Camillehusene er et opholdsted, hvor vi har fokus på at give børnene en behagelig og rolig morgen.

Tilpasset barnets egne ressourcer og selvstændighed, hjælper vi med hygiejne, påklædning, tandbørstning og pakker tasken til endnu en skøn dag. Vi spiser morgenmad i fællesstuen og derefter hentes børnene med bus/taxa, der bringer dem til deres respektive dagtilbud eller skole.

Skolegang

Børne og de unge, fra Camillehusene, går i forskellige specialskoler. Som vi har et samarbejde med. Vi søger hele tiden at øge dette samarbejde, så der er god sammenhæng i børnenes liv.

Når de unge har afsluttet 10. klasse, tager nogle videre til STU (specielt tilrettelagde ungdomsuddannelse.) eller i beskyttet beskæftigelse

Kontakt Camillehusene

CVR: 19438414

Camillehusene

Bank Mikkelsens Vej 13

2820 Gentofte

Klik her for rutevejledning

Kontakt os

Telefon: 39 98 44 00

Telefontid: 8-16 (hverdage)

E-mail: camillehusene@gentofte.dk

Camillehusene 7​

Camillehusene 9

Camillehusene 13​